Navigatie: Consolidatie

Zelf invullen geconsolideerd jaarstuk

Scroll Vorig Top Volgend Meer

Zelf invullen van de geconsolideerde balans en winst- en verliesrekening

Als u geen gebruik wilt maken van de doortelmogelijkheid met exclusie die het programma biedt, kiest u op het scherm Fiscale eenheid voor Tellingen vanuit dochters/moeder uitschakelen bij consolidatie.

In het geconsolideerde jaarstuk worden de gegevens van de onderdelen van de fiscale eenheid vervolgens wel getoond, maar niet samengeteld.

U dient het gehele jaarstuk van de consolidatie in het jaarstuk van de Fiscale eenheid zelf in te vullen. Deze keuze kunt u aan- of uitzetten.

Het bovenste deel van het scherm toont de bij de moeder/dochters ingevulde overige vorderingen. De tellingen zijn uitgeschakeld, dus de gegevens van het geconsolideerde jaarstuk moeten op centraal niveau apart worden ingevuld.

Importeren jaarstuk fiscale eenheid

Als het mogelijk of nodig is om het jaarstuk van de fiscale eenheid te importeren uit een rapportagepakket, is het nodig om tellingen vanuit moeder/dochters uit te zetten.