Sneltoetsen

Scroll Vorig Top Volgend Meer

Voor het efficiënt en snel invoeren van gegevens is het handig als u het toetsenbord voortdurend kunt gebruiken en niet steeds hoeft terug te grijpen naar de muis (tijdens het controleren van een ingevulde aangifte is het eerder andersom, het gebruik van hyperlinks en muis vereist dan minder concentratie). Nextens bevat vele mogelijkheden om via het toetsenbord snel in te voeren en te bladeren. Het zoeken in Aangifte gaat bijvoorbeeld heel snel met F3 en Alt+F7. Met behulp van onderstaande knoppen kunt u uw efficiency in het gebruik van dit pakket vergroten. In veel gevallen werken de toetsen in Nextens zoals in andere internetpagina's (voor zover dit handig is).

Navigatie

Bewerken

Functietoetsen

Verschil met andere websites

Een belangrijke afwijking zit in het gebruik van de Enter-toets. In Nextens kunt u met de Enter-toets naar het volgende invulveld toe. In veel websites wordt de Enter-toets uitsluitend gebruikt om knoppen in te drukken (meestal de OK-knop).

Navigatie:

Enter

Naar het volgende invulveld; de actieve toets (meestal de OK-knop!) indrukken

Pijl-omlaag

Naar het volgende invulveld

Tab

Naar het volgende invulveld

Pijl-omhoog

Naar het vorige invulveld

PgDn

Blader naar het volgende invulscherm

PgUp

Blader naar het vorige invulscherm

End

Verplaats de cursor naar einde woord of bedrag

Home

Verplaats de cursor naar het begin woord of bedrag

Alt+Tab

Schakelen tussen applicaties

Bewerken

Ctrl+C

Kopiëren

Ctrl+X

Knippen

Ctrl+V

Plakken

Ctrl+Z

Ongedaan maken

Ctrl+A

Kopiëren/Wissen/Knippen meerdere velden

Shift+Pijl-omlaag

Kopiëren/Wissen/Knippen meerdere velden

Del

Verwijdert teken rechts van de cursor

Backspace

Verwijdert teken links van de cursor

Ctrl+Del

Regel leeg maken

Functietoetsen

F1

Help

F3

Zoeken

Alt+F7

Samenvatting gegevens jaarstukken