Show/Hide Toolbars

Nextens Vpb 2018

Navigatie: » Geen topics boven dit niveau «

Importeren Jaarstukken

Scroll Vorig Top Volgend Meer

Algemeen

Nextens ondersteunt het importeren van jaarstukgegevens uit administratie- en rapportagesoftware, voor zowel Inkomstenbelasting als Vennootschapsbelasting. Er zijn twee manieren van importeren beschikbaar:

 

1. Importeren vanuit exportbestanden

Hierbij maakt u in het administratiepakket of de rapportagesoftware een exportbestand aan dat u zelf ergens opslaat. Vervolgens importeert u dit bestand in het jaarstuk van Nextens IB of Nextens Vpb. Zie verder Importeren uit bestand.

 

2. Importeren vanuit een online administratie

Hierbij maakt u in de cloud contact met een online beschikbare administratie en importeert u de jaarstukgegevens direct uit die administratie zonder gebruik te maken van een tussenformaat. Deze vorm is vanaf juli 2016 beschikbaar voor Exact Online. Zie verder Importeren uit Exact Online.
 
Vanaf december 2019 kunt u ook jaarstukgegevens importeren uit boekhoudprogramma Snelstart. Lees bij Importeren uit Snelstart hoe u kunt koppelen met Snelstart en hoe u jaarstukgegevens kunt importeren in Nextens.

 

Bestandsformaat en mapping

We maken bij importeren gebruik van een speciale mapping. Bij importeren vanuit exportbestanden is de juiste mapping de verantwoordelijkheid van het exporterende administratie- of rapportagepakket, bij online importeren dient u zelf met de in het online administratiepakket aanwezige tools de juiste mapping toe te voegen aan de online administratie. Bij Exact Online is dit vanaf juli 2016 mogelijk. Het bestandsformaat is stabiel. In 2017 is voor de Vpb de rubriek Oudedagsverplichting toegevoegd. We hebben deze code 12x gegeven, om de andere regels niet te hoeven aanpassen.In 2018 is de rubriek 20b4 Boekverlies op activa toegevoegd.
 
RGS (Referentie Grootboekschema) en mapping
Bij de realisatie van de koppeling met Snelstart is er een mapping gemaakt op basis van RGS (Referentie Grootboekschema). Het Referentie Grootboekschema vormt een standaard grootboekschema, specifiek ontwikkeld voor in Nederland belastingplichtige organisaties. RGS maakt het eenvoudiger om financiƫle gegevens uit te wisselen en te analyseren.
 
Vanaf november 2020 is het ook mogelijk om op basis van RGS gegevens uit te wisselen tussen Exact Online en Nextens.
 

Verschillende smaken

Bij het importeren kunt u kiezen of u bestaande gegevens wilt bewaren of overschrijven en of u alleen de eindejaarscijfers wilt importeren of beide jaren.