Nextens IB

Navigatie: Specifieke help voor Nextens

Scroll Vorig Top Volgend Meer

De help in dit programma is belangrijk! In deze paragraaf leggen we uit hoe u meer uit de help kunt halen. De help in onze fiscale software is context-gevoelig. Dat betekent dat u bij het oproepen van de help (met toets F1 of door het  vraagteken onder de menubalk) terechtkomt op een helppagina met informatie over de invulpagina waar u op dat moment bezig bent in de software. Deze pagina wordt gecombineerd met fiscale vindplaatsten in FiscaalTotaal.

Voorbeeld
Als u in Nextens op de invulpagina van de fiscale winst bent bent en u roept de help op, dan krijgt u de helppagina met informatie over de berekening belastbaar bedrag  te zien.

Zoeken en bladeren in de help
Nu kan het altijd gebeuren, dat u niet direct kunt vinden wat u zoekt. In de help zijn er dan mogelijkheden om verder te zoeken. Kies eerst voor openen op volledig scherm en gebruik de zoekknop of de bladerknop. Zo kunt u bijvoorbeeld een lijst van trefwoorden (index) van de help raadplegen of zoeken op alle woorden in de help.

Lijst van trefwoorden raadplegen
Linksbovenaan in de help (geopend op een volledig scherm) staat een aantal tabbladen: Inhoud, Index, Zoeken en Favorieten. Als u de help oproept, wordt standaard de tab Inhoud getoond met dus in het kader rechts de helppagina. Als u via openen op een volledig scherm klikt op de tab Index ziet u op alfabetische volgorde de trefwoorden in de help:
In het kader onder Geef een trefwoord op: kunt u snel zoeken naar een trefwoord. Terwijl u het trefwoord intikt wordt in de lijst eronder al een trefwoord geselecteerd dat voldoet aan hetgeen u heeft ingetikt. Door op de Enter-toets te drukken, op het trefwoord te klikken of op de knop Weergeven te klikken wordt in het kader rechts de betreffende helppagina getoond.
Zijn er meerdere helppaginas met het door u gekozen trefwoord, dan moet u eerst kiezen welke helppagina u getoond wilt hebben.

Zoeken binnen de helpteksten
U kunt zoeken op alle woorden in de help. Zoekt u meer informatie over de fiscale eenheid, dan tikt u fiscale eenheid in en klikt op de knop Onderwerpen zoeken. Vervolgens klikt u in de lijst die eronder verschijnt op een titel van de helppagina. In het kader rechts komt de gevraagde helppagina met daarin de gezochte tekst uitgelicht.

Tip!
Vraag een collega hoe deze Nextens gebruikt. Iemand die al een tijdje met Nextens werkt heeft zo zijn eigen handigheidjes die het werken een stuk sneller kunnen maken